מג'דרה פריקי imageמג'דרה פריקי image
מה צריך? 

זילוף נדיב של שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים דק דק
1כוס בורגול פריקי שבור
1/2 כוס עדשים חומות בלאדי( מומלץ להשרות לשעה במים קרים
1 כפית כמון טחון טרי
1 מקל קינמון
1/2 כפית מלח דק
מעט פלפל שחור גרוס.
צרור נענע שטופה, מיובשת וקצוצה.
להגשה כישכ מגורד או טחינה מעט דלילה וסלט ירקות קצוץ.

הכנה

מטגנים את הבצל בסיר רחב לאט ובחום נמוך עד שהבצל מתקרמל אבל לא נשרף , מוסיפים את תערובת התבלינים , מערבבים ומניחים בצד.
מסננים את העדשים מהמים ומבשלים עד לריכוך קל ( כדאי שיהיו נגיסים )כדי לעצור את הריכוך מוסיפים בסוף הבישול את המלח , מערבבים ומשהים כמה דק' המלח יספג ומסננים
בקערה שוטפים את פריקי ממלאים את הקערה במי ברז חמימים, מערבבים ושופכים , חוזרים על הפעולה עוד פעמים .מסננים ומעבירים לקערה בינונית.
מוסיפים רבע עד שליש כוס של מים חמים, מערבבים ומשהים לעשר דקות. מערבבים וטועמים, עד שהפריקי תופח ומתרכך.
במידה ולא מוסיפים בהדרגה עוד כפות של מים חמים עד לתוצאה הרצויה.
מערבבים יחד את הפריקי , העדשים , והבצל . – בידיים!
מוסיפים את הנענע.
לפני ההגשה מתקנים תיבול, מזליפים מעל שמן זית טרי ואוכלים עם יוגורט או טחינה וסלט ירקות חמצמץ.