המנה הזאת הוגשה אצלי במסעדת " קפה בומביי" כפתרון לימי שישי של חומוס .
במקור המנה הוגשה ממש כמו צלחת חומוס בשר.
לאחרונה שדרגתי אותה להיות מנה בביס.
המתכון נראה מורכב , אבל .הוא לא
בכל מקרה אם יש לכם שאלות , אני זמין פה באתר בכפתור הוואטסאפ.
בתאבון
דאל עדשי פנינה בסגנון הודיהמרכיבים:2 כוסות עדשי פנינה שחורות מושרות ונקיות (כ 750 ג' עדשים מושרות)
כף זרעי כמון שלמים
כף זרעי כוסברה שלמים
2 כפות זרעי כמון טחונים
כף תערובת אבקת קארי משובחת
כף שבבי צ'ילי מתוק
כף שבבי צ'ילי חריף
2 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כף מלח אטלנטי דק
כף כורכום
2 כפות שום טחון טרי
2 כפות ג'ינגר טחון טרי
2 יח' בצלים לבנים טחונים לפירה
כוס שמן צמחי
1 מקל קינמון
מים
אופן ההכנה:- השרית העדשים לפחות כחצי שעה
1. בסיר רחב תחתית ומחומם היטב שופכים את זרעי הכמון והכוסברה בערבוב מהיר עד לניחוח קליה.
2. מוסיפים את שבבי הצ'ילי ומיד לאחריהם את אבקות התבלין ומערבבים במהירות רבה שלא ישרפו
3. מוספים כוס שמן, ומקל קינמון ומערבבים היטב שלא ידבק לתחתית
4. תוך כדי ערבוב מתמיד, השמן יבעבע ויוציא לחות
5. לאחר מספר דקות השמן 'ירגע' ואז מסננים את התערובת לכלי קיבול עמיד לחום עד להתנקזות של כל השמן. שאריות התבלנים לא יהיו בשימוש.
6. לתוך הסיר מחזירים את חצי מכמות השמן המתובל.
7. מחממים את השמן ולתוכו מכניסים את העדשים המושרות ומוסיפים מים עד לכיסויין
8. כשהמים רותחים בודקים את רכות העדשים, ומצפים לעדש במצב 'אל דנטה'
9. מוסיפים מלח לטעם מערבבים ומורידים מהאש.
10. לאחר כ 10 דקות מוודאים שהתבשיל במליחות הנכונה, מתקנים בהתאם לצורך ומגישים.
סלט ביס חריף - לא לאכול לבדהמרכיבים:2 בצל סגול גדול
2 פלפלים חריפים אדומים טריים
2 פלפלים חריפים ירוקים טריים
3 טינקבל מתוק טרי אדום
3 טינקבל מתוק טרי צהוב
1 לימון צהוב צהוב עדיף דק קליפה
2 לימון סחוט
2-4 כפות שמן צמחי
תפיס מלח אטלנטי לתיבול
2 כפות כסברה מעולעלת
אופן ההכנה:- פורסים את הבצלים לחצי, ואז פרוסות דקות של חצאי בצל
- את הפלפלים החריפים והמתוקים מגלענים לפני החיתוך ופורסים לטבעות דקיקות
- פורסים את הלימון לשמונה פלחים ללא הקצוות מורידים את הליבה הלבנה, מנקים מגרעינים ופורסים לשמיניות דקיקות
- מערבבים את הירקות יחד עם הכוסברה
- מוסיפים את מיץ הלימון, תפיס המלח, מערבבים היטב ומוסיפים שתי כפות שמן.
לחם צ'פאטי - לחם שטוח בסגנון הודיהמרכיבים:1 כוס קמח לבן מנופה
0.5 כוס קמח מלא מנופה
0.5 כפית מלח דק
1 כפית גהי או שמן צמחי
0.5 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
1. בקערת לישה נוחה מנפים את הקמחים יחד עם המלח.
2. במרכז הקמח יוצרים גומה ולתוכה מוסיפים את הגהי ואת מרבית המים.
3. לשים בקערה עד להאחדת המרכיבים.
4. על משטח משומן קלות לשים את הבצק עוד 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
5. מניחים את הבצק למנוחה לחצי שעה בטמפ' החדר או לזמן ארוך יותר במקרר .
6. לפני ההכנה מחממים מחבט ברזל יצוק לטמפ' בינונוית - גבוהה.
7. מחלקים את הבצק ל 6 כדורים זהים בגודלם.
8. על משטח משומן קלות מרדדים את הכדורים לקוטר שבין 10 ל 15 סמ'.
9. מברשת שימון משמנים קלות את הצ'פאטי ומניחים את הצד המשומן על המחבט עד לקבלת בועיות בצד הנראה לעין, (כחצי דקה עד דקה) והופכים עד מספר פעמים עד לאפיה אחידה בשני הצדדים.
10. מניחים בקערית מכוסה במגבת לחה עד לסיום הכנת כל היחידות.
הוסיפו את הטחינה האהובה אליכם במידה של סמיכות
אופן ההגשה (צלחות): - במרכז צ'פאטי חמים מניחים מעט טחינה, עליה כף גדושה של דאל קוויאר
- לאורך הצאפטי נוסיף מהסלט
- סוגרים בקונוס ומניחים בקונוס הנייר
- בקצה הפתוח מוסיפים מעט רוטב קארי.
- מומלץ להגיש עם הרכיבים בניפרד כדי להעמיס עוד